11
jan
2018

Jouw mening over de nieuwe ophaalkalender

Vorig jaar vroegen we jouw mening over de ophaalkalender. Deze oproep werd massaal beantwoord en we ontvingen heel wat nuttige feedback. Met al deze suggesties gingen we aan de slag en het resultaat viel eind december in je brievenbus.

Jouw mening telt!
Ben jij tevreden over de nieuwe ophaalkalender? Of kan het nog beter? We zijn benieuwd! Vul de korte enquête in en maak kans op mooie prijzen. Dit duurt niet langer dan enkele minuutjes, beloofd!
 

09
jan
2018

Recycle! app in Wevelgem en Menen

Er waren enkele technische probleempjes met de Recycle! app in de regio van Wevelgem en Menen, maar alle afvalophalingen zouden nu correct moeten weergegeven worden. Misschien is het nodig om eerst even je adres opnieuw in te geven. Merk je toch nog een fout op, stuur dan een mailtje naar info [at] mirom [dot] be.

04
jan
2018

Recyclagepark Lauwe tijdelijk gesloten

Het recyclagepark van Lauwe sluit tijdelijk de deuren. De sluiting is voorzien van 10 januari tot eind maart 2018. De termijn kan nog bijgestuurd worden afhankelijk van de weersomstandigheden. Barsten in de betonvloer worden uitgebroken en opnieuw gebetonneerd. Tijdens de sluiting kan je terecht op één van de andere parken van MIROM Menen. Er zullen ruimere openingsuren zijn op de parken van Gullegem (Nijverheidslaan) en Menen (Industrielaan). Na het recyclagepark van Lauwe wordt ook nog de beton op het recyclagepark van Menen en Geluwe aangepakt.

11
dec
2017

Sneeuwval verstoort afvalophaling

Koning Winter is in het land. De afvalophalers doen hun uiterste best om overal langs te komen, maar hun veiligheid gaat boven alles. Als de straat en de voetpaden er te gevaarlijk glad bij liggen, kan je afval blijven staan. Zeker de landelijke wegen kunnen moeilijk bereikbaar zijn. We vragen je dan om het afval terug binnen te nemen en bij de volgende ophaling opnieuw aan te bieden. Dank voor je begrip!

07
dec
2017

Nieuwe ophaalkalender in je brievenbus

Eind vorig jaar viel de nieuwe ophaalkalender voor 2018 in je brievenbus. De kalender steekt dit jaar in een nieuw kleedje. De kalender kreeg niet alleen een frisse opmaak, maar is ook handiger in gebruik. Alle ophaaldata vind je nu terug op één kalenderpagina. Ook de sorteerregels zie je in een oogopslag en blijven het hele jaar zichtbaar. Onderaan de kalender vind je een afscheurbaar kaartje met de openingsuren en de sluitingsdagen van het recyclagepark. Handig om te bewaren in je auto of portefeuille. Hou je brievenbus dus goed in de gaten en mis de nieuwe ophaalkalender niet.

14
nov
2017

Een merci voor parkwachters en ophalers

Dagelijks zijn een 100-tal parkwachters en afvalophalers in de weer om afval in te zamelen op de recyclageparken en aan huis. Door hun inzet, kan elke inwoner zijn afval op een correcte manier kwijt.
Daarom verdienen ze ons respect. Dat kan je onder meer tonen door een vriendelijk woord, gebaar of geduld in het verkeer. Maar het mag ook iets meer zijn. Daarom roept MIROM, in samenwerking met VVSG, de week van 20 november uit tot 'De week van de Afvalophaler en Parkwachter'.

06
okt
2017

Supermarkten ruimen mee de buurt op

Van 2 tot 8 oktober organiseert Comeos de Retail Clean Up Days. Enkele supermarkten en winkels binnen MIROM Roeselare nemen hieraan deel. Tijdens deze week spenderen ze extra aandacht aan de openbare netheid op hun terreinen en de directe omgeving. De Mooimakers ondersteunen deze actie door opruimmateriaal en affiches. Hou jij het er ook proper?
De supermarkten en winkels die deelnemen kan je hier terugvinden.

04
okt
2017

Meer huizen en gebouwen aangesloten op het warmtenet

 

Meer Roeselaarse gezinnen en organisaties  verwarmen voortaan duurzaam

Het Roeselaarse warmtenet,  gevoed door restwarmte van de verbrandingsoven, is het voorbije jaar verdubbeld in omvang. Het traject dat vanuit de verbrandingsinstallatie van Roeselare vertrekt , breidde uit met een vertakking die dwars door de stad tot aan de stedelijke campus van AZ Delta (Brugsesteenweg) gaat.

18
sep
2017

Extra controle op sluikstorten en zwerfvuil

Deze week (18 - 24 september) vindt de Handhavingsweek plaats in heel Vlaanderen, ook in de regio van MIROM. Een hele week lang zijn er verscherpte controles op zwerfvuil en sluikstort. Net zoals een flitsmarathon dus, maar dan voor wie zijn afval dumpt. In West-Vlaanderen houden 450 bevoegde personen een oogje in het zeil, van politie over gemeenschapswachten tot boswachters. Overtreders zijn dus gewaarschuwd! Aan de andere kant: wie het wel goed doet en z'n afval in de vuilbak gooit, zal positief beloond worden.

14
sep
2017

Gaat jouw school binnenkort naar de nieuwe K3 film?

Speciaal voor lagere scholen organiseert Bebat opnieuw een leuke actie. Zamel tussen 25 september en 20 oktober per leerling het grootste gewicht aan huis-tuin-en-keukenbatterijen in en de hele school maakt kans op één van de vijf ravotdagen of op een exclusieve filmvertoning van de nieuwe K3-film in aanwezigheid van de K3'tjes zelf. Ontdek alles over de nieuwe scholenactie.

24
jul
2017

Test jouw sorteerkennis en win!

MIROM trekt er deze vakantie op uit! We gaan langs markten en evenementen met ons grabbelspel of de afvalknaller. Test jouw sorteerkennis en WIN een leuke gadget gemaakt uit gereycleerd materiaal.
Je vindt ons de komende weken op deze locaties.

Onkruidverdelger glyfosaat verboden

Sinds 19 juli 2017 is het voor particulieren verboden om de onkruidverdelger glyfosaat te gebruiken. Heb je thuis toch nog een restje staan? Dan kan je hiermee gratis terecht op het recyclagepark bij het klein gevaarlijk afval.

Tuinieren zonder pesticiden doe je zo: www.vmm.be/mijn-gifvrije-tuin/