04
okt
2018

Plastic soep op het schoolmenu?

Wat weet de jeugd over afval en in hoeverre gaan ze er bewust mee om? Verkiezen ze op festivals herbruikbare bekers boven blik en weten ze wat waar hoort? Weten ze waar de plastic soep in onze oceanen vandaan komt en welk recept er voorhanden is om dat tegen te gaan? 

Week van het (propere) bos

Van 14 t.e.m. 21 oktober is er de Week van het Bos, het moment waarop leerlingen massaal het bos in trekken. Op zoek naar kastanjes of eikels, of speurend naar de juiste bladeren om het herbarium te vervolledigen. Maar een bos is natuurlijk nog eens zo mooi als het er proper bij ligt. De paadjes opruimen tijdens een boswandeling? Moet zeker kunnen.

02
okt
2018

Opgepast voor valse afvalzakken

Recent probeerde een onbekende in de regio aan de deur een rol afvalzakken te verkopen. Het ging naar alle waarschijnlijkheid om namaak. Wees hier waakzaam voor en koop je afvalzakken enkel via de officiële verkooppunten. Enkel officiële afvalzakken worden opgehaald, namaak brengt logischerwijs ook risico's wat betreft de kwaliteit met zich mee. 

01
okt
2018

Minder voedsel verspillen met de Just Keep It-challenge

Belanden droge broodkorsten en ietwat verrimpelde vruchten ook bij jou nog vaak in de vuilnisbak? Blijven overschotjes van pasta of rijst in de koelkast tot er nieuwe levensvormen op ontstaan? Je bent niet alleen, want het zijn bekende fenomen in heel wat gezinnen.  En dat is jammer, want vaak valt er met restjes en overschotjes nog wel iets aan te vangen en is de vuilnisbak niet de juiste eindbestemming. Bovendien kost het je een pak centen. Centen waarmee je heel wat leuke dingen kan doen. 

28
sep
2018

Operatie proper weer van start! Doe mee en verdien een mooie beloning.

Vanuit de Mooimakers (Vlaams initiatief tegen zwerfvuil en sluikstorten) wordt dit jaar voor de tweede keer Operatie Proper gelanceerd. Met dit project worden scholen en verenigingen aangemoedigd om  te werken rond zwerfvuil. Zowel opruimacties als acties die zwerfvuil op langere termijn proberen te vermijden komen aan bod in operatie proper.

13
sep
2018

Recyclagepark Geluwe tijdelijk gesloten

Er zijn barsten en putten in de betonvloer op het recyclagepark van Afbeeldingsresultaat voor recyclagepark geluweGeluwe vastgesteld en daarom dient deze vloer opnieuw gebetonneerd te worden. Tijdens deze werken zal het recyclagepark ’t Voske gesloten zijn, vanaf donderdag 13 september tot eind november.

12
sep
2018

Een "propere" beloning voor een mooi engagement

Onder de noemer 'Operatie Proper', hebben 14 organisaties het voorbije schooljaar enkele acties ondernomen om leerlingen, leerkrachten en bewoners ertoe aan te zetten om anders om te gaan met zwerfvuil en afval.
Dit engagement levert een mooie beloning op. Acht lagere scholen, vijf middelbare scholen en één vereniging ontvingen gisteren elk hun beloning. Een som goed voor samen 12.090 euro.
De campagne krijgt ook dit jaar een vervolg. Verenigingen, scholen en organisaties kunnen zich nog tot eind oktober inschrijven om dit schooljaar te werken rond zwerfvuil.

28
aug
2018

Opening nieuw Recyclagepark in Poelkapelle

Vanaf zaterdag 1 september wordt het nieuwe recyclagepark aan de Landetbeekstraat 9 te Poelkapelle in gebruik genomen. Daarmee gaat ook het nieuwe DIFTAR-systeem van start.

24
aug
2018

Tijdelijke omleiding bij Recyclagepark Rumbeke

De toegang tot het recyclagepark van Rumbeke zal tijdelijk niet meer toegankelijk zijn via de Koolzaadstraat. In deze straat wordt vanaf maandag 27 augustus een nieuw wegdek aangelegd en deze werken kunnen tot 14 dagen duren.

22
aug
2018

Wespen aan glasbollen

In glazen flessen en bokalen zitten dikwijls nog restanten van voeding of drank. Deze vaak zoete stoffen oefenen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op wespen. Daarom doen we een warme oproep aan alle bewoners om het glasafval vooraf zeker leeg te maken. Hebt u net de afwas gedaan, dan kan u misschien de flessen en bokalen ook even door het zeepsop halen.

01
aug
2018

Geen groente- en fruitafval in de tuinafvalbak van MIROM

De recente nieuwsberichten rond de inzameling van GFT afval kunnen voor wat verwarring zorgen. De groene tuinafvalbakken van MIROM zijn echter uitsluitend bestemd voor de ophaling van groenafval uit de tuin: gras, bladeren, verwelkte bloemen, snoeisel en plantenresten.

05
jun
2018

Recyclagepark Menen terug open vanaf 15 juni

Op vrijdag 15 juni opent het recyclagepark in Menen opnieuw de deuren. De aangepaste openingsuren op de parken van Wervik (R. Klingstraat) en Lauwe (Rekkemstraat) zullen dan niet langer geldig zijn.