11
jan
2016

Sinds begin dit jaar is in Wervik de blauwe PMD-zak ingeruild voor een paars P+MD-zak. Deze wijziging kadert in een proefproject van Stad Wervik, MIROM en Fost Plus waarbij ook botervlootjes, yoghurtpotjes, plastic schaaltjes en andere harde plastic verpakkingen worden toegelaten. 

De eerste ophaalweek is inmiddels achter de rug en de nieuwe sorteerregels werden door de inwoners van Wervik vrij goed opgevolgd. De meest voorkomende fouten zijn piepschuimbakjes van bijvoorbeeld vlees of charcuterie, aluminium drinkzakjes en plastic folies. Deze afvalsoorten horen thuis in de restafvalzak.

Ook hebben de ophaaldienst en enkele inwoners opgemerkt dat sommige paarse zakken iets kleiner  zijn dan de blauwe zakken en/of dat ze gemakkelijker scheuren. Fost Plus is hiervan op de hoogte en stelt alles in het werk om zo snel mogelijk nieuwe zakken te voorzien met correcte afmetingen en goede kwaliteit. Meer nieuws hierover volgt. Ondertussen vraagt Fost Plus om zorgvuldig om te gaan met de paarse zakken om scheuren te voorkomen. Indien mogelijk stel je de aankoop van nieuwe zakken uit tot er een betere kwaliteit voor handen is. De verkooppunten blijven voorlopig beperkt tot het stadhuis en het recyclagepark van Wervik en Geluwe.

Vergeet ook niet om je afvalzak de avond voor de ophaling buiten te plaatsen. Zo voorkom je dat je afvalzak blijft staan. Door de uitbreiding van de afvalfractie rijdt de ophaler nu met twee vrachtwagens rond. Hierdoor kan de ophaalwagen vroeger dan normaal je P+MD-zak komen ophalen.

Bij vragen of opmerkingen kan je steeds contact opnemen met de milieudienst van Wervik (milieu [at] wervik.be, tel. 056 95 21 65 of 056 95 21 66) of MIROM Menen (info [at] mirom-menen.be of tel. 056 52 81 30). Meer info over het proefproject en de P+MD-sorteerregels vind je hier.