16
apr
2024
19
30

Ben je benieuwd hoe jij er thuis voor kan zorgen dat er (nog) minder afval in de afvalzak terechtkomt? In deze lezing kom je te weten hoe jij jouw afvalzak op dieet  zet en hoe je met kleine wijzigingen jouw impact op het milieu kan verkleinen. Je krijgt praktische tips rond verzorging, voeding, huishoudproducten en kledij. Johan Moreels vraagt niet dat je je hele leven omgooit, maar wijst je op technieken waarmee je 'de commerce' te slim af kan zijn.  Waarom kopen we verzorgingsproducten die vooral uit water bestaan? Is het écht nodig dat etenswaren (meermaals) in plastic verpakt zijn? En waarom gebruiken we altijd de aangewezen dosis, terwijl het met minder net zo goed werkt? 

Tijdens deze lezing in het nieuwe auditorium van Mirom in Roeselare is de kans groot dat je meermaals 'moh', 'serieus?' of 'amai' zegt (of denkt) en dat je daarna slimmer naar huis gaat. En dat je voortaan minder en lichtere vuilniszakken buiten zet. 

En extra interessant: op het einde van de avond maak je nog kans op een geschenkpakket van Zonder Meer (t.w.v. 60 euro)!

Johan Moreels is zaakvoerder en bezieler van Zonder Meer, een verpakkingsloze winkel in Kortrijk die hij in  2017 opstartte. Zero waste is zijn ding en hij is een wandelende encyclopedie inzake alternatieven en oplossingen om afval te vermijden. 

Wanneer: dinsdag 16 april, om 19.30 uur stipt

Waar: auditorium Mirom, Oostnieuwkerksesteenweg 121 in Roeselare

Deelname: gratis voor inwoners regio Mirom, maar inschrijven is verplicht.