Hij komt, hij komt, de lieve goede ophaler. En niet een keer per jaar, maar élke week. De ophalers schudden geen zak leeg, maar pakken jouw afval, dat correct is aangeboden , mee. Dat verdient respect en misschien ook wel een mooie tekening. Je kan thuis een tekening aan je venster of aan de afvalzak hangen tijdens de Week van het Afvalteam, er een strik op hangen en je kan een mooie boodschap of tekening op je stoep zetten met krijt.

Win een vip-bezoek van de vuilniswagen

Maar... ook scholen uit de regio van Mirom Roeselare kunnen meedoen. En wie meedoet, krijgt misschien wel de vuilniswagen in jouw school op bezoek! (eerder op de speelplaats of aan de schoolpoort natuurlijk). 

Hoe meedoen? Wel, tijdens de Week van het Afvalteam (13 - 17 november 2023) maak je met (een deel van) de leerlingen een mooie krijttekening op de stoep, op de plaats waar de vuilniszakken staan. Dat mag ook een leuke boodschap zijn en ook de zakken zelf kan je eventueel versieren. Of hang slingers of een spandoek uit., of zet een boodschap op de vensters aan de straatzijde. Wees maar creatief. Maak vervolgens een foto en stuur die op naar ons via onderstaand formulier.

Uit alle inzendingen kiest een vakjury 5 gelukkige winnaars met wie we dan nadien persoonlijk afspreken wanneer en hoe de vuilniswagen langskomt. Tijdens dit bezoek (klein half uurtje) zien de leerlingen de wagen en de ophalers aan het werk, komen ze alles te weten over de job van deze mensen, kunnen ze vragen stellen en mag er een geluksvogel ook al eens zélf een zak in de wagen mikken.

Interesse? Doe mee en laad je foto ten laatste op maandag 20 november op.