09
nov
2018

De komende weken en maanden worden op de recyclageparken van MIROM Roeselare 23 nieuwe perscontainers geplaatst: 11 voor brandbaar afval en voor het eerst ook 12 perscontainers voor papier en karton.
Dit type container perst het oud papier en karton meteen samen, waardoor de capaciteit van de container een stuk groter wordt: tot vier keer de inhoud van een klassieke container!

Het grote voordeel om papier en karton te persen is duidelijk: één transport daar waar er vroeger vier waren.
 

De investering betekent ruim 1.200 transporten minder, dat scheelt meer dan 40.000 kilometers voor onze vrachtwagens: vlotjes de omtrek van de aarde. Schonere lucht, een lagere kost en minder verkeersdrukte op onze recyclageparken en de omliggende wegen, da’s winst voor iedereen.

En er zijn nog voordelen. De nieuwe perscontainers zijn ook goed nieuws voor onze parkwachters. De containers zijn voor hen eenvoudig te bedienen, veilig en ze bieden een goed overzicht. Voor papier en karton moeten de bezoekers van onze recyclageparken ook geen trappen meer op en af met stapels papier of kartonnen dozen. De inhoud van de container kan bovendien ook niet meer wegwaaien of natgeregend worden. Dat brengt met zich mee dat er ook geen nutteloos gewicht van regenwater meer mee vervoerd wordt. MIROM Roeselare onderzoekt of de perscontainers de komende jaren ook ingezet kunnen worden voor andere afvalfracties.  

Intussen investeert MIROM Roeselare dit najaar ook nog in gewone containers: 123 stuks in totaal, goed voor 1 km als je ze achter elkaar zou plaatsen. De nieuwe containers vervangen exemplaren die na ruim 20 jaar dienst aan vervanging toe waren. 

De investeringen in de nieuwe perscontainers en open containers op onze recyclageparken zijn samen goed voor 1,7 miljoen euro, een bedrag waarvoor we ook een beroep konden doen op overheidssubsidies.