19
apr
2024

Het wordt dit jaar de ene verkiezing na de andere, maar in de verkiezing van de Knapste Kip van Mirom zijn de winnaars nu al bekend. Chili uit Roeselare krijgt de prijs van de jury, Mozzy uit Oostnieuwkerke verzamelde het meeste stemmen bij het publiek.

Voor het derde jaar op rij ging Mirom op zoek naar de Knapste Kip. Mirom wil zoveel mogelijk mensen stimuleren om kippen te houden, omdat de beestjes heel wat keukenrestjes uit de restafvalzak kunnen houden. Da’s goed voor het milieu, voor het comfort en de portemonnee van de mensen én voor de kippen zelf.  Inwoners van de gemeenten van Mirom konden gedurende enkele weken een mooie foto insturen van hun kip.

Vorige week werden alle inzendingen, meer dan 180 in totaal, op de Facebookpagina van Mirom gezet. De mensen konden dan door een duimpje te geven hun stem uitbrengen. Daarnaast selecteerde een vakjury nog eens 10 andere winnaars, op basis van fotokwaliteit en originaliteit. In die jury natuurlijk enkele notoire kipconnaisseurs van de afvalintercommunale, maar ook de uitbaters van ’t Kakelend Kippenmuseum uit Keiem en een dierenarts van vogeldierenartsenpraktijk Medibird in Izegem.

Dat leverde dus naast de 10 winnaars met het grootste aantal stemmen ook nog 10 andere laureaten op. De winnaars zijn zeer divers. Er zitten enkele bijzondere rassen bij, maar evengoed de klassieke ‘bruine legkip’. Soms was het ingestuurde beeld gewoon een hele knappe foto, soms kon de originele en grappige aanpak de jury bekoren. En in een paar gevallen was het kwestie om net op dat éne moment af te drukken.

Alle 20 winnaars krijgen nu 1 jaar gratis graan cadeau. Daarnaast mogen alle deelnemers (of toch hun baasjes) ook gratis naar ’t Kakelend Kippenmuseum. 

Top 10 jury

 1. Chili uit Roeselare
 2. Pok uit Passendale
 3. Blacky uit Oekene
 4. Nugget uit Houthulst
 5. Blackie uit Hooglede
 6. Generaal uit Lichtervelde
 7. Peggy uit Houthulst
 8. Filomeentje uit Roeselare
 9. Krulle uit Roeselare
 10. Marta uit Roeselare

Top 10 publiek

 1. Mozzy uit Oostnieuwkerke
 2. Julia uit Koekelare
 3. Rocky uit Beselare
 4. Snow uit Rumbeke
 5. Tiktok uit Beselare
 6. Aaron uit Zarren
 7. Madeleine uit Gits
 8. Poulet uit Poelkapelle
 9. Isabelle uit Hooglede
 10. Witje uit Roeselare

Jury

 

 

  

 

Publiek