Op deze pagina kan je onze quiz spelen, maar als je dat al deed of gewoon wil weten welke ijsjesverpakking wààr thuishoort, dan kan je hier de juiste oplossingen vinden.
Opgelet: deze sorteerinstructies gelden in de gemeenten van MIROM Roeselare, maar niet noodzakelijk in andere gemeenten waar de 'nieuwe blauwe zak' nog niet is ingevoerd.
1. Plastic verpakking losse ijsjes
De plastic verpakkingen van Magnums, raketijsjes en heel wat andere ijsjes horen thuis bij PMD. Ook als de binnenkant blinkt.
2. IJsje op een hoorntje
Een bolletje (of pak twee... drié bolletjes) schepijs op een hoorntje eet je gewoon op. Geen verpakking die je nadien kwijt moet.
3. Kartonnen ijsverpakking
De kartonnen verpakking waarin losse ijsjes zitten, is doorgaans niet besmeurd en kan dus gerust bij papier & karton.
4. Spuitbus
De spuitbus van slagroom mag in de PMD-zak. Net zoals spuitbussen van deodorant of haarlak bvb, maar we nemen aan dat je geen deo op je ijsje spuit.
5. 'Kartonnen' ijsbekers
Opgelet: 'ijsbekers' in karton, zoals van Ben & Jerry's (maar ook van andere merken) mogen NIET bij papier & karton. Deze deponeer je bij het restafval.
6. Plastic doos schepijs
De plastic potten van schepijs, van verschillende merken, horen in de PMD-zak. Al gebruiken veel mensen ze ook gewoon opnieuw om producten te bewaren en dat kan natuurlijk ook.
7. 'IJskoker' voor waterijsjes
Waterijsje in een 'kartonnen' koker? Niet bij papier & karton a.u.b., deze verpakking hoort thuis bij het restafval.
8. Knijpfles
Knijpflessen in plastic, zoals die van chocolade- of caramelsaus, mogen ook in de blauwe zak.
9. Plastic potje
Een leeg plastic potje van een (kinder)ijsje mag in de PMD-zak.
De plastic verpakking van 'snoepsprinkles', chocoladebolletjes of bresiliennenootjes? Die mag ook in de PMD-zak.
Heb je nog een vraag over een andere verpakking? Twijfel je? Neem dan contact op met MIROM Roeselare of check of je het antwoord vindt op www.betersorteren.be.