09
sep
2022

Bij MIROM Roeselare kan je een abonnement nemen om je tuinafval (twee)wekelijks te laten ophalen. Dat blijft ook zo voor de meeste klanten, maar voor inwoners van Menen, Wevelgem en Wervik wijzigt de situatie

Menen, Wevelgem en Wervik behoren tot de regio van MIROM Menen. In die regio is er vanaf 1 januari 2023 geen aparte ophaling van tuinafval meer. In plaats daarvan wordt er gestart met de ophaling van GFT (Groente-, fruit-, keuken- en tuinafval).  De inwoners van Menen, Wervik en Wevelgem kregen daarover een folder in de brievenbus. Ze vinden de info ook op mirom-menen.be/gft. Sinds 1 september kunnen ze er intekenen op deze nieuwe dienstverlening van MIROM Menen. De eigenlijk opstart is dan voorzien in januari 2023.

Wat met mijn tuinafvalbak?

Ben jij tuinafvalklant bij MIROM Roeselare en woon je in Menen, Wervik of Wevelgem? Dan stopt je abonnement  eind dit jaar. De tuinafvalbak die je hebt, wordt niet gebruikt voor de ophaling van GFT. (Die nieuwe bakken zijn voorzien van een elektronische chip om de ophaling automatisch te registreren) Voor het terugbrengen/ophalen van de tuinafvalbak zijn er drie opties:

  1. Je tuinafvalbak houden voor persoonlijk gebruik (Opgelet: niet voor ophaling GFT!)
  2. Je tuinafvalbak zelf terugbrengen na de laatste ophaling in december naar een van de recyclageparken van MIROM Menen. 
  3. Je tuinafvalbak aan huis laten ophalen (Vaste dag in voorjaar 2023, exacte datum wordt nog bepaald)

Ongeacht of je inschrijft voor de nieuwe GFT-ophaling en ongeacht de keuze die je maakt voor de teruggave van de bak, wordt je waarborg terugbetaald via overschrijving op jouw rekening. Je moet daarvoor je gegevens doorgeven via deze website.  

  • Heb je vragen hierover, of is er iets niet duidelijk? Neem dan gerust contact op met MIROM Menen via gft [at] mirom-menen.be of bel naar 056 96 10 20 (elke werkdag tussen 8.30 en 17 uur).