Winnaars tuinfotowedstrijd bekend

19
jul
2023

De voorbije week liep een fotowedstrijd waarin we op zoek gingen naar de mooiste plekjes in de tuinen van onze inwoners. Plekjes waar groen en genieten hand in hand gaan.  Bedoeling is te benadrukken hoe belangrijk het is om te genieten van en in je tuin. Iets wat natuurlijk ook al een stuk eenvoudiger is als je je tuinafval aan huis laat ophalen. Want op die manier moet je niet zelf naar het recydagepark, zit je niet met een 'vuil hoekje' in je tuin en ligt je auto niet vol takjes en blaadjes na een dagje tuinieren.

Win een exclusieve Mirom-strandstoel

21
jun
2023

De zomer, da’s genieten. Als het even kan in je eigen tuin. Bezig zijn in je moestuin, je bloemen en planten zien en doen groeien, of gewoon een boekje lezen of een barbecue met familie of vrienden. Maar die tuin zorgt ook voor wat werk. Snoeien, maaien, planten of verpotten, afhankelijk van hoe je het aanpakt, komt er wel wat bij kijken. En nadien zit je nog met je tuinafval.

Mis jouw tuinafvalophaling niet

24
feb
2023

De lente komt stilaan piepen en dan wordt de tuin stilaan wakker. En met de tuin ook de tuinier. Ook de ophaling van tuinafval is inmiddels weer opgestart. Onze ophalers werken conform de kalender weer hun routes af om bij de inwoners die een tuinafvalbak hebben gras, snoeisel en ander tuinafval te komen ophalen. Maar opgelet: het tijdstip van ophaling kan variëren en soms komen de ophalers al vrij vroeg langs.

Ophaling tuinafval soms later dan anders

17
mei
2022

De ophaling van tuinafval zit op kruissnelheid. Mede door het mooie weer staan zowat alle bakken buiten en zitten ze ook goed vol. Op volle capaciteit gaat het om meer dan 10.000 adressen. De ophalers komen ze met plezier ledigen, maar door het grote volume kan dit soms wel langer duren. Soms kan dit betekenen dat de tuinafvalbak heel erg vroeg 's ochtends, pas in de late namiddag of zelfs nog 's avonds geledigd wordt.

Geen groente- of fruitafval op het recylagepark

22
okt
2020

Met groente- of fruitafval kan je niet terecht op het recyclagepark. Resten van groenten of vruchten bij het groenafval deponeren, is dan ook niet toegestaan, daar horen enkel grasmaaisel, haagscheersel, snoeihout, planten- en bloemenresten thuis.

Heb je appelbomen of perelaars staan en is er teveel oogst? Of zit je met andere overschotten (pompoenen, kolen, noten, kastanjes...) die je kwijt wil? Dan zijn er wel andere oplossingen.

Pagina's