06
jan
2020

Sinds 1 januari zijn de nieuwe restafvalzakken te koop in alle verkooppunten. Deze nieuwe zakken zijn geldig voor inwoners van Hooglede, Houthulst, Koekelare, Kortemark, Langemark-Poelkapelle, Lichtervelde, Moorslede, Roeselare, Staden, Torhout, Wingene en Zonnebeke en kosten voortaan 1,70 euro voor een grote en 0,85 euro voor een kleine. De nieuwe zakken van MIROM Roeselare zijn nog steeds wit en even groot als voordien, maar zijn voorzien van een nieuwe opdruk.

Voor wie nog met een restje oude restafvalzakken zit, is er nog een beperkte overgangsperiode. Vanaf 1 maart worden de oude restafvalzakken dan enkel nog opgehaald indien ze voorzien zijn van een officiële afvalsticker.

Opgelet: voor inwoners van Menen, Wevelgem en Wervik geldt deze regeling niét. Die gemeenten vallen onder MIROM Menen en daar zijn er andere zakken, een andere prijs en géén overgangsperiode. Wie in Menen, Wervik of Wevelgem nog oude restafvalzakken wil gebruiken, moet die metéén van een afvalsticker van MIROM Menen voorzien.