24
feb
2023

De lente komt stilaan piepen en dan wordt de tuin stilaan wakker. En met de tuin ook de tuinier. Ook de ophaling van tuinafval is inmiddels weer opgestart. Onze ophalers werken conform de kalender weer hun routes af om bij de inwoners die een tuinafvalbak hebben gras, snoeisel en ander tuinafval te komen ophalen. Maar opgelet: het tijdstip van ophaling kan variëren en soms komen de ophalers al vrij vroeg langs. (In drukke periodes kan dit overigens ook richting late namiddag of avond gaan.)

Zet jouw tuinafvalbak dus altijd de avond voor de dag van ophaling al buiten. Netjes op de stoep aan jouw woning, met de handvaten richting straatkant. Dan zullen de ophalers - ook als ze alle in de vroege ochtend passeren - jouw tuinafvalbak niet missen.

Heb jij nog geen tuinafvalbak, maar lijkt het je wel handig dat ook jouw tuinafval gewoon aan de deur wordt opgehaald? Check dan hier de voorwaarden en teken misschien ook in op deze dienstverlening. Het spaart ritten naar het recyclagepark uit en je zit nadien niet met een achterbank of koffer vol blaadjes en takjes.