03
apr
2024

Vorig jaar kreeg Mirom een nieuw logo en een nieuwe look. Tot dusver was dat nog niet te zien aan de afvalzak, maar daar komt vanaf dit voorjaar verandering in.

Onze afvalzakken zitten binnenkort in een nieuw kleedje. Ze blijven wit, maar de blauwe opdruk van de voorbije jaren maakt plaats voor fris groen. De nieuwe exemplaren zijn intussen in ons magazijn aanwezig en worden vanaf nu verspreid naar alle verkooppunten. Wanneer jij ze in de winkel zal vinden, hangt natuurlijk af van de voorraad die er nog was. Maar geen probleem: zowel zakken met de oude als de nieuwe opdruk worden gewoon opgehaald. Je kan gerust het oude model nog blijven gebruiken als je er nog liggen hebt en je hoeft ook niet te wachten om de nieuwe al buiten te zetten.

De prijs van de afvalzak wijzigt trouwens niet. Dat blijft 1,70 euro voor een grote zak, en 0,85 euro voor een kleintje, dat half zo groot is. In die prijs zit niet enkel de productiekost van de zak zelf verrekend, maar ook de ophaling en verwerking van het afval dat er in terecht komt. De officiële afvalzakken van Mirom zijn dan ook de enige die je mag gebruiken voor de ophaling van huishoudelijk afval.

Ook de kwaliteit van de zak blijft overigens dezelfde, enkel het uitzicht is nieuw. De restafvalzakken van Mirom bestaan intussen al enkele jaren voor minstens 80% uit gerecycleerd materiaal en worden uitvoerig getest.