Mariska geeft broer 'mee met de vuilkar'

09
dec
2022

Van 7 tot 20 november was er de Week van het Afvalteam. Tijdens die week vroeg MIROM Roeselare extra aandacht voor de job van afvalophaler en parkwachter. Goed sorteren en je afval correct aanbieden is niet alleen belangrijk voor het milieu, het zorgt er ook voor dat de ophalers hun werk vlot en veilig kunnen doen. Belangrijk, want iedereen woont graag in een nette straat. 

Stop geen frituurolie in de restafvalzak

29
apr
2021

De voorbije week waren er tijdens de ophaling twee voorvallen waarbij flessen frituurolie in een vuilniszak zaten. In het eerste geval waren de gevolgen bovendien groot. Tijdens een ronde in Roeselare barstte een fles olie in een afvalzak en de smurrie belandde op het wegdek, waardoor de brandweer moest langskomen. Een tijdje geleden was er ook al een gelijkaardig voorval in Wingene.

Voor alle duidelijkheid: frituurolie mag niet in de restafvalzak!

Vipbezoek van de vuilniswagen op school

13
jan
2021

Tijdens de week van de afvalophaler & recyclageparkwachter, eind november 2020, kon iedereen de ophalers en parkwachters bedanken voor hun harde én belangrijke werk. Dat kon - zoals altijd - door het afval correct aan te bieden, maar tijdens die week ook door een strik aan de vuilniszak te hangen of een (stoep)tekening of boodschap voor ze achter te laten.

Impact 1 mei op afvalophaling en recyclageparken

29
apr
2020

Vrijdag 1 mei is - corona of niet - een officiële feestdag en dat heeft op sommige plaatsen een impact op de afvalophaling en de openingsuren van de recyclagreparken. We zetten alles nog eens op een rijtje.

In (een deel van) Houthulst, Moorslede, Roeselare en Zonnebeke is er normaal ophaling op vrijdag en wordt die verschoven zoals hieronder vermeld. In alle andere gemeenten is er sowieso geen ophaling op vrijdag.

Onze ophalers aan het woord: "Erkenning is altijd leuk"

01
apr
2020

Naast terechte waardering voor mensen actief in de zorg, is ook de appreciatie voor de vuilnisophalers de voorbije weken opmerkelijk. En evenzeer terecht, want zij blijven in deze tijden werken en zorgen er nog altijd voor dat ons afval aan de deur wordt opgehaald. De voorbije week bracht Krant van West-Vlaanderen maar liefst drie artikels over onze ophalers. Joachim, Jordy en Wim van ophaaldienst Renewi vertellen wat meer over hun job in deze tijden.

Hamster geen afvalzakken: voorraad genoeg

23
mrt
2020

Hoewel er geen enkele reden toe is, wordt er dezer dagen in heel wat supermarkten gehamsterd. Voedingsmiddelen, toiletpapier... noem maar op. Niet nodig, want de winkels en distributeurs benadrukken dat er geen schaarste is en dat we in ons land over voldoende voorraad beschikken. Er is hoogstens het probleem dat het personeel de rekken niet tijdig aangevuld krijgt.

Pagina's