24
mei
2022

Er zit (voor velen onder ons) een lang weekend aan te komen en dat heeft hier en daar gevolgen voor de openingsuren van de recyclageparken en de afvalophaling. Hieronder vind je een overzicht voor alle gemeenten van MIROM Roeselare. Deze informatie vind je ook op de website van jouw gemeente.

Recyclageparken

Donderdag 26 mei is een officiële feestdag en dus zijn alle recyclageparken die dag gesloten. In Hooglede & Gits, Houthulst en Staden maken ze de brug, daar is het park ook op vrijdag 27 mei gesloten. In Zonnebeke is die brug nog wat langer, daar is het park ook op zaterdag 28 mei gesloten.

De kantoren van MIROM Roeselare (Oostnieuwkerksesteenweg 121 in Roeselare) zijn enkel dicht op donderdag 26 mei, daar kan je vrijdag weer terecht. 

Afvalophaling

Wat de afvalophaling aan huis betreft, zijn er ook wel enkele rondes op donderdag die deze week eenmalig opschuiven. Je kan de ophaaldata voor jouw straat altijd vinden op onze website en in de gratis Recycle!-app.

  • Houthulst: ophaling restafval al op woensdag 25/05 
  • Langemark-Poelkapelle: ophaling restafval & PMD op vrijdag 27/05
  • Lichtervelde: ophaling restafval al op woensdag 25/05
  • Roeselare: ophaling donderdagronde restafval & PMD op vrijdag 27/05

Tuinafval

En dan nog een belangrijk bericht voor de mensen bij wie de tuinafvalbak op donderdag wordt opgehaald: de ophaling van donderdag 26 mei (Hemelvaart) schuift voor de donderdagronde (35 beurten én 24 beurten B) uitzonderlijk op naar zaterdag 28 mei. Dit gaat over tuinafvalklanten uit Kortemark, Hooglede, Staden en Wingene. Deze datum staat ook correct aangegeven op je kalender.