17
mei
2022

De ophaling van tuinafval zit op kruissnelheid. Mede door het mooie weer staan zowat alle bakken buiten en zitten ze ook goed vol. Op volle capaciteit gaat het om meer dan 10.000 adressen. De ophalers komen ze met plezier ledigen, maar door het grote volume kan dit soms wel langer duren. Soms kan dit betekenen dat de tuinafvalbak heel erg vroeg 's ochtends, pas in de late namiddag of zelfs nog 's avonds geledigd wordt. Ook als dit voorheen op een ander tijdstip was.

Zorg dat jouw bak goed zichtbaar klaar staat de avond vòòr de dag van ophaling en wees geduldig. Als je tuinafvalbak om 17 uur nog niet geledigd is, dan is het perfect mogelijk dat ze nog onderweg zjn. 

Hemelvaart

En dan nog een belangrijk bericht voor de mensen bij wie de tuinafvalbak op donderdag wordt opgehaald: de ophaling van donderdag 26 mei (Hemelvaart) schuift voor de donderdagronde (35 beurten én 24 beurten B) uitzonderlijk op naar zaterdag 28 mei. Dit gaat over tuinafvalklanten uit Kortemark, Hooglede, Staden en Wingene. Deze datum staat ook correct aangegeven op je kalender.