23
jul
2019

De hittegolf stuwt de temperaturen deze week naar recordhoogten. Ook op de recyclageparken worden er maatregelen genomen om het voor de parkwachters draaglijk te houden.

In Kortemark is het recyclagepark daarom nu donderdagnamiddag uitzonderlijk gesloten. Het recyclagepark is er wel open van 9 tot 12 uur en dan op vrijdag weer van 13 tot 18 uur. Donderdag wordt immers de grootste hitte verwacht, met temperaturen richting 40° C.

Ook in Torhout passen ze tijdelijk de openingsuren aan. Vandaag, woensdag 24/07  en donderdag 25/07 zijn de openingsuren uitzonderlijk gewijzigd. Het recyclagepark gaat open op 12.30 uur en sluit op 14.30 uur. De uren in de voormiddag blijven ongewijzigd.

Voorlopig zijn er nog geen andere recyclageparken die (tijdelijk) sluiten, maar alle MIROM-gemeenten volgen de situatie wel op en nemen ook andere maatregelen. Houd dus zeker de website en onze Facebookpagina in de gaten voor actuele informatie.

Op de meeste recyclageparken zullen de gebruikelijke openingsuren dus van tel zijn. Heel wat parken beschikken sowieso over schaduwrijke delen, elders worden onder meer parasols gezet en ventilatoren voorzien. Overal wordt uiteraard voldoende drinkwater voorzien en hier en daar wacht de parkwachters ook een extra verfrissing.