Hittemaatregelen voor afvalophaling en recyclagepark

14
jul
2022

De eerste hitte van deze zomer zit er aan te komen. Net als voor andere mensen die fysieke arbeid verrichten maken de hoge temperaturen het voor de afvalophalers extra lastig. En dus kan het zijn dat de ophalers hun ronde deze week weer iets vroeger dan gewoonlijk aanvatten. Op die manier kunnen ze het afval van voor je deur ophalen voor de hitte zich al te fel laat voelen.

Wat met een warmtenet tijdens... een hittegolf

13
aug
2020

Het warmtenet van MIROM Roeselare zorgt ervoor dat met de restwarmte van de afvalverbrandingsinstallatie gebruikt wordt om scholen, woningen, bedrijven en andere gebouwen in Roeselare van verwarming te voorzien. Zo genieten doorheen het jaar honderden, zo niet duizenden mensen van ‘schone’ energie. Appartementsbewoners, leerlingen en leerkrachten, bezoekers van De Spil of Sportoase…

Recyclageparken nemen maatregelen tegen de hitte

23
jul
2019

De hittegolf stuwt de temperaturen deze week naar recordhoogten. Ook op de recyclageparken worden er maatregelen genomen om het voor de parkwachters draaglijk te houden.

In Kortemark is het recyclagepark daarom nu donderdagnamiddag uitzonderlijk gesloten. Het recyclagepark is er wel open van 9 tot 12 uur en dan op vrijdag weer van 13 tot 18 uur. Donderdag wordt immers de grootste hitte verwacht, met temperaturen richting 40° C.

3 tips om je afval correct aan te bieden tijdens een hittegolf

22
jul
2019

De tweede hittegolf van deze zomer zit er aan te komen. Net als voor andere mensen die fysieke arbeid verrichten - al dan niet in open lucht - maken de hoge temperaturen het voor de afvalophalers extra lastig. En dus kan het zijn dat de ophalers hun ronde deze week weer iets vroeger dan gewoonlijk aanvatten. Op die manier kunnen ze het afval van voor je deur ophalen voor de hitte zich al te fel laat voelen.