13
jan
2021

Tijdens de week van de afvalophaler & recyclageparkwachter, eind november 2020, kon iedereen de ophalers en parkwachters bedanken voor hun harde én belangrijke werk. Dat kon - zoals altijd - door het afval correct aan te bieden, maar tijdens die week ook door een strik aan de vuilniszak te hangen of een (stoep)tekening of boodschap voor ze achter te laten.

Ook scholen konden meedoen en de scholen uit onze regio die ons een foto bezorgden, maakten kans op een vipbezoek door een ploeg van onze afvalophalers. Deze week was het zover. Aan vijf scholen hield de vuilniswagen iets langer dan gewoonlijk halt, voor een 'coronaproof' vipbezoek. De leerlingen kregen eerst een woordje uitleg over de soorten afval die aan huis worden opgehaald, maakten kennis met de ophalers en kwamen te weten wat hun job inhoudt. Hoe vroeg staan ze op, hoeveel zakken tillen ze zo per dag en wat weegt dat allemaal? Wat mag er, en wat mag er niet?

Daarna zagen ze ook de vrachtwagen aan het werk en konden ze nog vragen stellen. Of ophalers een uitzondering mogen maken op de avondklok als ze zo vroeg moeten op staan (ja dus), of ze elke dag een bad nemen (een douche blijkbaar...) en of ze soms te maken krijgen met ongeduldige chauffeurs (helaas veel te vaak).

Maandag en dinsdag bezochten we de Mozaiek in Roeselare en Dominiek Savio in Gits, de komende dagen trekken we nog naar Passendale, Moorslede en Oostnieuwkerke.