06
mrt
2024

Veiligheid en kennis is belangrijk. Daarom gaf onze collega deze week een woordje uitleg aan verschillende brandweerlieden van het Roeselaarse korps. Het warmtenet komt op heel wat plaatsen, dus is het wel belangrijk dat ook de mensen van de brandweer op de hoogte zijn van waar dat loopt en hoe het werkt.

Vandaag was Jelle, diensthoofd van ons warmtenet, te gast bij de brandweer van Roeselare. Hij kwam er uitleg geven over werking van het warmtenet. Belangrijk, want er lopen 34 km warmtenetbuizen onder Roeselare en heel wat gebouwen zijn er op aangesloten.  

De aanwezigen kregen ook info over hoe te reageren als er een probleem zou zijn en welke maatregelen er in welke situatie genomen kunnen worden. Zo kreeg de brandweer enkele jaren geleden melding van ‘rookontwikkeling’ bij onderhoudswerken aan het warmtenet, terwijl het toen eigenlijk om ongevaarlijke waterdamp ging die vrijkwam.  

Na de uitleg van Jelle is de Roeselaarse brandweer voortaan nog beter op de hoogte en is er een betere wisselwerking waardoor er in geval van problemen gepast en efficiënt gereageerd kan worden.