Koude zorgt voor warmterecord

16
jan
2024

Het is al een tijdje behoorlijk koud, en dus draait ons warmtenet op volle toeren. Logisch, want als het vriest wordt er overal sneller en meer verwarmd. Vandaar dat wij bij Mirom niet naar de thermometer moeten kijken om te zien of het koud is. We merken dat doorgaans vrij snel aan de 'warmtevraag'.  Vriesdagen zorgen voor een hogere activiteit en gezien wij de voorbije maanden en jaren enkele extra gebouwen hebben aangesloten, sneuvelen er records.
 

Munitie gevonden tijdens graafwerken

03
aug
2023

Wie graaft komt vroeg of laat wel eens sporen uit het verleden tegen. Dat was recent ook het geval bij de graafwerken voor de aanpassingen aan het warmtenet op de terreinen van Mirom langs de Oostnieuwkerksesteenweg. Tijdens die werken is men recent op munitie en een wapen gestoten. Zoals het hoort werd de dienst Erfgoed verwittigd van de vondst en gezien het over wapens ging, kwam ook de politie ter plaatse. 

Interventie voor lek in leiding warmtenet

18
jan
2023

Zaterdag is een lek ontstaan in een buis van het warmtenet van Roeselare. Dit was het geval in de nabije omgeving van de energiecentrale van MIROM Roeselare, wat verderop in de Oostnieuwkerksesteenweg. Bij een klein lek kan de energiecentrale dit gemakkelijk opvangen door water toe te voegen, maar dit lek was daarvoor te groot. Dat kon een potentieel probleem worden voor gebouwen die verderop zijn aangesloten op het warmtenet. Zeker in de koude periode die we nu doormaken.

Werken warmtenet Arme Klarenstraat

04
feb
2022

2022 wordt weer een sleuteljaar voor het warmtenet. Met de uitbreiding richting stadhuis dringen we dit jaar nog dieper door tot in het hart van de stad. Op die manier zal het nieuwe stadhuis van Roeselare op het warmtenet worden aangesloten, waarmee het het meest duurzame stadhuis van Vlaanderen wordt. Ook een deel van het Klein Seminarie, enkele projecten in de buurt én de Sint-Michielskerk zullen zo in de toekomst kunnen verwarmen met schone energie.

Pagina's