Brandgevaar door batterijen tussen afval

14
jun
2022

Belangrijk: deponeer nóóit batterijen of apparaten in de perscontainer op je recyclagepark. En evenmin in de vuilniszak trouwens. De reden is eenvoudig: bij het gebruiken van de persmechanismen in de container of vuilniswagen, kan een batterij beschadigd geraken en zo brand veroorzaken. Bij een batterij die geperforeerd wordt, ontstaat immers een forse steekvlam. En vaak is er heel wat brandbaar materiaal aanwezig rondom.

Gezocht: de 33 lege batterijen in jouw schuif

08
apr
2022

Uit onderzoek blijkt dat er zich gemiddeld 33 lege batterijen schuilhouden bij elk Vlaams gezin, wellicht ook bij jou. Ze liggen meestal in de keuken, berging of kelder. In een schuif of achteraan een kast, of nog in een toestel of stuk speelgoed.  Ze zijn vaak klein en dikwijls zijn het de bekende AA- of AAA-batterijen, maar ze kunnen ook groter en zelfs herlaadbaar zijn. En vaak zijn het ook batterijen van een oude gsm of laptop.

Inzamelkubus Bebat vernieuwd

27
jul
2021

De inzamelkubus van Bebat is volledig vernieuwd. Dankzij het nieuwe ontwerp volg je zonder problemen de nieuwe regels rond het inzamelen van lege batterijen.  Om dit zo veilig en duurzaam mogelijk te doen, zijn de plastic inzamelzakjes vervangen door een herbruikbare kubus waarmee je jouw lege batterijen verzamelt en vervoert. Met je nieuwe Bebat inzamelkubus kan je niet alleen je batterijen vervoeren, maar ook meten. Is je batterij te groot voor de kubus?

Vlamingen zamelen 50% meer batterijen in

26
feb
2020

Met een stijging van maar liefst 50% zamelde de Vlaming tijdens de 'Gezocht campagne van Bebat' en de OVAM meer batterijen in dan ooit te voren. Met meer dan 26 miljoen batterijen verzamelde de Vlaming zo’n 3 ton kobalt, 11 ton nikkel en 138 ton ijzer. Beide organisaties riepen in oktober alle Vlamingen op om gebruikte batterijen die thuis blijven rondslingeren naar een inzamelpunt van Bebat te

Pagina's