Kies de knapste kip

21
apr
2022

Wij bij MIROM zijn dol op kippen, dat weten jullie al. Kippen eten zoveel restjes dat je afvalzak nog amper vol raakt. Bovendien vragen ze minder onderhoud dan je denkt, voorzien ze ons van eitjes en zorgen ze voor leven in je tuin. Daarom organiseerden we voor het derde jaar op rij de actie 'Start to kip', waarmee dit jaar 50 gezinnen de stap kunnen zetten naar kippen, met de aankoop van een voordelig en degelijk startpakket. 

Start to kip: dit zijn de winnaars

20
mei
2020

Een week na de lancering van onze 'Start to kip'-actie zijn de eerste gelukkigen geselecteerd. 15 inwoners uit de gemeenten van MIROM Roeselare die zich afgelopen week inschreven, kunnen zo een startpakket kopen aan de voordelige prijs van 70 euro. Voor dat bedrag krijgen ze een degelijk hok voor 2 à 3 kippen (gemaakt door Weerwerk uit Roeselare), stro, voeder, een drinkfontein en oesterschelpen.

Geslaagde infosessie rond composteren, nog plaatsen vrij voor de volgende!

02
mei
2019

Dinsdagavond werd in De Negensprong in Koekelare een eerste infosessie rond composteren georganiseerd. De deelnemers kregen er in een tweetal uurtjes een spoedcursus en werden er door compostmeester Guido Dewel ingewijd in de wereld van composteren. Ze leerden er de do's en don'ts en konden ook uitgebreid vragen stellen. Een geslaagde avond, waar zowel de deelnemers die al vertrouwd waren met composteren als de 'debutanten' heel wat nuttige info meekregen. 

Schrijf nu in voor de gratis infosessies rond kippen en composteren

22
mrt
2019

Er belanden nog altijd teveel etensresten in de restafvalzak en dat is voor niemand een goeie zaak. Het kost de consument meer restafvalzakken en maakt de afvalberg alleen maar groter. Nochtans bestaan er oplossingen en die kosten weinig centen en nog minder moeite. Wie kippen houdt, heeft bijvoorbeeld kleine en vlijtige afvalverwerkertjes vlakbij en je krijgt er bovendien nog eitjes en gezelschap van.