04
jan
2021

Tijdens de eindejaarsperiode konden alle inwoners van de gemeenten van MIROM Roeselare hun kennis testen in een examen. 20 vragen over sorteren en onze dienstverlening. Héél veel mensen hebben het examen afgelegd en het moet gezegd: de leerkrachten zijn blij met het resultaat. Jullie behaalden gemiddeld 17,38 op 20 en dat is een héle mooie score. We gaan de lat volgend jaar een beetje hoger mogen leggen. De deelnemers wiens antwoord de oplossing van de schiftingsvraag het dichtst benadert, zullen binnenkort hun prijs ontvangen.

Het is dus prima gesteld met jullie kennis, maar toch merkten we tijdens het verbeteren dat er hier en naar nog enkele zaken minder duidelijk zijn. Daarom plukken we er nog even 10 belangrijke wist-je-datjes uit:

  1. Bij de coronavraag mag enkel het lege plastic flesje in de PMD-zak. Wegwerphandschoenen horen niét thuis in de blauwe zak.
  2. Als je je tuinafval aan huis laat ophalen, dan mag je daar geen groente- of fruitafval in deponeren. Gras (8%) of snoeisel (7,7%) kan wél.
  3. Als je als particulier met klein gevaarlijk afval naar het recyclagepark komt, dan is dit altijd gratis. Alles van KGA behoort tot de groene groep.
  4. Je papier & karton mag je aanbieden samengebonden met een touwtje, maar niet samengeplakt met (duct) tape (4,7%). In een doosje kan wel.
  5. In je compostvat hoort geen gekookt voedsel thuis. Schillen (13,5%), gras (20%) en koffiegruis (5,3%) mogen dus wél.
  6. Een lege tube van tandpasta is een plastic verpakking, die mag dus gerust in de PMD-zak.
  7. Een die 6 mensen die twijfelen: neen, wij verkopen geen wc-papier aan ons onthaal.
  8. Kippen lusten best wel een restje rijst. Vlees mag je ze eigenlijk niet geven door een Europese verordening.
  9. Geen tapijten in de textielcontainers, maar een jeans die beschadigd is kan gerust.
  10. Je restafvalzak weegt maximaal 15 kg. De 7,7% die tot 25 kg zouden durven gaan, riskeren een rode sticker.

Zit je nog met een vraag of wil je persoonlijke feedback op je score? Bel (051/26 03 50) of info [at] mirom.be (subject: Examen) (mail) ons.