PMD: enkel voor verpakkingen

24
mei
2023

We sorteren met z'n allen best goed, maar toch zijn er nog werkpuntjes. Zo troffen ze in de sorteerinstallatie van PMD uit onze regio onlangs een aantal zaken aan die niet thuishoren in de blauwe zak. De medewerkers van de sorteerinstallatie vonden er medisch afval, touwen, bouwfolies en andere grote stukken plastic en zelfs glas aan.

Scoor zelf op het WK voetbal

23
nov
2022

Het WK voetbal is er en dus stijgt ook de Rode Duivels-koorts. Onze betrachting, en ook die van 'Mister Miromelu', is er natuurlijk voor te zorgen dat dit gebeurt met zo weinig mogelijk afval. Vandaar dat we jullie graag wat tips geven voor een duurzame beleving van een fantastisch voetbalfestijn.

Dit zijn alvast onze tips waarmee ook jij kan scoren tijdens het WK: 

Eindejaarsexamen: de juiste antwoorden

14
jan
2022

Eind december konden jullie deelnemen aan het Eindejaarsexamen van MIROM Roeselare. In 20 meerkeuzevragen polsten we naar jullie kennis over sorteren, afval en over MIROM zelf.

We mochten heel veel ‘studenten’ verwelkomen en de meesten behaalden een mooie score. Het 'klasgemiddelde' bedraagt 14,82/20 en 62 flinke leerlingen haalden zelfs 20/20! Wie minstens 16/20 haalde, kwam in aanmerking voor een mooi prijzenpakket, die winnaars worden persoonlijk verwittigd.

Besmeurd karton hoort in de restafvalzak

30
nov
2021

Papier en karton wordt om de vier weken gratis aan huis opgehaald. Logisch, want papier en karton kan prima gerecycleerd worden, tot wel zeven keer. Kranten, tijdschriften, broodzakken of kartonnen verpakkingen kan je dan ook op de avond voor de ophaaldag correct aangeboden buiten zetten. (Let er wel op dat je het volume beperkt houdt (1 m³) en doosjes of stapeltjes van maximaal 15 kg aanbiedt.)

Martine wint onze zomerquiz

02
sep
2021

Tijdens de vakantie liep onze zomerquiz, een korte sorteerquiz met zomerse producten. Martine uit Houthulst had alles juist en schatte de schiftingsvraag goed in. Zij is dan ook de terechte winnaar van een sorteereilandje. Ze mocht de set gaan afhalen op het recyclagepark van Houthulst. 

Voor alle andere deelnemers en geïnteresseerden geven we graag nog eens de juiste antwoorden mee. Op de manier zijn we allemaal een beetje winnaar. 

Paasquiz: dit is de winnaar

12
apr
2021

In de aanloop naar Pasen polsten we naar de sorteerinstructies voor 'paasgerelateerde verpakkingen'. Jullie waren goed op de hoogte, want de gemiddelde score bedroeg maar liefst 8,38 op 10! Toch waren er enkele vragen waar de oplossing niet voor iedereen duidelijk was. Dat ook een harde plastic doos en cellofaanfolie PMD zijn bijvoorbeeld. De juiste oplossingen vind je hier wat verder. 

Pagina's