20
mrt
2020

In deze tijden is het van cruciaal belang dat we kunnen rekenen op de blijvende inzet van de zorgsector, voeding en logistiek, maar ook de afvalophaling is cruciaal om het voor alle mensen leefbaar te houden. Daarom roepen we op om respect te tonen voor de ophaaldiensten én om de afspraken correct op te volgen.

Houd afstand van de ophalers en geef ze op het laatste nippertje geen extra afval mee. Zet je zakken tijdig buiten. Zakdoekjes en ander hygiënisch papier hoort thuis in de restafvalzak, niet bij papier & karton. De restafvalzak sluit je uiteraard goed af.

Uiteraard blijven ook alle andere regels van kracht, nu meer dan ooit. Houd je dus aan de sorteerregels en steek zeker geen scherpe of andere gevaarlijke voorwerpen bij je restafval.

Zet ook geen andere afval buiten, bij de glasbollen of op andere plaatsen, ook niet nu de recyclageparken gesloten zijn. Dat is en blijft sluikstort en kan beboet worden. Houd dit bij tot wanneer de recyclageparken weer open gaan.

En wie inspiratie heeft of de kinderen in het werk steekt: hang ook gerust een tekening, een opbeurende boodschap of een bedanking voor de ophalers klaar. Hang ze aan je raam, bij de brievenbus of op de afvalzak. Onze ophalers verrichten proper én belangrijk werk, we kunnen maar laten zien dat we dat met z'n allen héél hard appreciëren.