23
jan
2019

In onze nieuwsbrief van januari hadden we het over één van onze goede voornemens voor 2019: orde scheppen in ons magazijn. We zijn van plan om af en toe spullen weg te doen en omdat wij geloven in hergebruik en liever niets zomaar weggooien, gaan we af en toe cadeautjes uitdelen. We begonnen met een lading van 30 'marcellekes' van de campagne 'Let's Do It In The Vuilbak', handig als extra laagje in deze koude tijden of om mee te paraderen tijdens de zomermaanden. 

Afvalarm boodschappen doen

We vroegen de geïnteresseerde kandidaten enkel of ook zijn een goed voornemen hadden, bij voorkeur dan gelinkt aan het milieu. Meer dan 100 mensen waagden hun kans en lieten ons hun voorbeeldige plannen voor het nieuwe jaar weten. En dat ziet er goed uit! Meer nog, we ontwaren zelfs een trend, want de meeste mensen zijn van plan om hun boodschappen anders aan te pakken. Plastic zakjes worden geweerd, zowat iedereen zal er op letten die herbruikbare tas (waarvan iedereen er een voorraadje heeft liggen) ook écht te gebruiken. Maar het gaat verder: de mensen gaan ook bewust letten op wàt ze kopen in de winkel en hoe dat verpakt zit. Beter losse appelen dan geplastificeerd fruit, overtollige verpakkingen zullen worden vermeden. Sommige mensen trekken zelfs naar de slager of de bakker met herbruikbare verpakkingen voor brood en beleg. Chapeau!

Houd het proper: drink frisse pintjes!

En er zijn nog nobele plannen, ook in de tuin. Verschillende mensen willen in 2019 beginnen met composteren of nog uitbreiden, anderen kopen kippen of leggen een bloemenweide aan. Zowat iedereen belooft nog beter te sorteren en hier en daar zijn er ook sportievelingen die aangeven de auto wat vaker te laten staan en te kiezen voor de fiets of de benenwagen. Iemand zal ook 'vooral frisse pintjes drinken, van de tap of uit flesjes', om zo 'plastic verpakkingen en blikjes frisdrank en water te vermijden. Ambitieus, maar drink met mate en weet dat kraantjeswater in een herbruikbare fles ook wel eens kan. 

En dan waren er ook nog mensen die 'minder snoepen', 'meer op tijd zijn' en 'minder roddelen' als goed voornemen invulden. Op zich niet metéén iets te maken met het milieu, maar als er zo snoeppapiertjes vermeden worden en de vrijgekomen tijd gebruikt wordt om beter te sorteren, dan is dat òòk goed natuurlijk. 

Een laatste goed voornemen dat we willen meegeven? "Alles wat MIROM publiceert volgen." Kijk, we zouden het niet beter kunnen formuleren! smiley

Dank voor al die positieve plannen. Uit alle deelnemers en ongeacht het voornemen in kwestie selecteerde een computerprogramma 30 gelukkige winnaars. Zij krijgen hun marcelleke deze week thuisgestuurd! Wil je zelf ook eens iets winnen? Schrijf dan hier in op onze maandelijkse nieuwsbrief!