13
aug
2024

Vanaf 16 augustus kunnen scholen inschrijven voor een nieuwe editie van Operatie Proper, een initiatief van Mooimakers. Dit schooljaar zijn ze al toe aan de 8ste editie. Bij het begin van het schooljaar wordt er een actieplan opgemaakt, met aandacht voor sensibilisering en opruimacties. Bij de uitwerking krijgen de deelnemers logistieke en andere ondersteuning van de gemeente en afvalintercommunale Mirom. Je staat er dus zeker niet alleen voor.

Scholen en verenigingen die hun actieplan - uiteraard samen met de leerlingen of leden - tot een goed einde brengen, worden daarvoor beloond met een mooie financiële beloning. En de nette schoolbuurt is eigenlijk nog een beloning op zich.

Ruim 60 goeie voorbeelden

Het voorbije schooljaar brachten meer dan 50 scholen en 10 verenigingen uit de regio van Mirom Roeselare dat actieplan tot een goed einde. Zij worden daarvoor beloond met een mooie cheque. Die wordt tijdens een plechtige uitreiking in september overhandigd. Die centen, soms meer dan 800 euro, kunnen ze dan gebruiken om bv. de speelplaats op te fleuren, of om te investeren in een duurzaam schoolbeleid.

Ruim 60 deelnemers met een mooi rapport, da’s al heel mooi. Maar er zijn nog veel meer scholen en jeugdverenigingen in de 12 gemeenten van Mirom.

Ben je leerkracht of lid van het schoolbestuur? Schrijf jouw school dan – opnieuw of voor het eerst – in voor Operatie Proper. En werk samen met de hele schoolgemeenschap mee aan een proper schooljaar.