Hittemaatregelen voor afvalophaling en recyclagepark

14
jul
2022

De eerste hitte van deze zomer zit er aan te komen. Net als voor andere mensen die fysieke arbeid verrichten maken de hoge temperaturen het voor de afvalophalers extra lastig. En dus kan het zijn dat de ophalers hun ronde deze week weer iets vroeger dan gewoonlijk aanvatten. Op die manier kunnen ze het afval van voor je deur ophalen voor de hitte zich al te fel laat voelen.

3 tips om je afval correct aan te bieden tijdens een hittegolf

22
jul
2019

De tweede hittegolf van deze zomer zit er aan te komen. Net als voor andere mensen die fysieke arbeid verrichten - al dan niet in open lucht - maken de hoge temperaturen het voor de afvalophalers extra lastig. En dus kan het zijn dat de ophalers hun ronde deze week weer iets vroeger dan gewoonlijk aanvatten. Op die manier kunnen ze het afval van voor je deur ophalen voor de hitte zich al te fel laat voelen.

Brand in vuilniswagen in Roeselare, let op de sorteerregels

17
jul
2019

Woensdagochtend is brand ontstaan in een vuilniswagen van ophaaldienst Renewi in Roeselare. De brand ontstond omstreeks 6.30 uur tijdens de ophaalronde van restafval in Roeselare, langs de Brugsesteenweg. De ophalers hoorden een kleine explosie in de laadruimte en zetten de ophaalwagen meteen aan de kant. Ze verwittigden de hulpdiensten en losten de lading na overleg met de brandweer op een parking langs de Brugsesteenweg.

UPDATE Sneeuw: afvalophalers rijden uit, maar hinder blijft

23
jan
2019

UPDATE VRIJDAG: Alle ophalers rijden intussen uit, maar op bepaalde plaatsen zorgt de sneeuw nog voor hinder en/of vertragingen. Er worden geen extra ophalingen voorzien. Als je afval is blijven staan, neem dit dan weer binnen en bied het opnieuw aan voor de volgende ophaling. Met papier & karton kan je gerust naar je recyclagepark.