10
jan
2024

Tijdens de laatste twee weken van 2023 konden de inwoners van de gemeenten van Mirom Roeselare hun kennis testen in het 'examen' van Mirom. Voor het vierde jaar op rij schotelden we onze inwoners 20 meerkeuzevragen voor over sorteren, afval vermijden en over Mirom zelf. Al wie minstens 16/20 haalde, maakte bovendien kans op een hele mooie prijzenpot. Een kleine helft van de deelnemers haalde zo'n goeie score, daarna was het kwestie van de schiftingsvraag goed in te schatten: hoe lang deed Julia (de cavia van Mister Mirom) op nieuwjaarsdag over een minikomkommer?

Greet uit Roeselare deed dat het best. Zij haalde 19/20 en schatte de schiftingsvraag het best in. Greets antwoord was slechts een luttele 4 seconden verwijderd van het eindresultaat (bijna 10 minuten).  En dus is onze hoofdprijs voor haar: een ecologisch all in one-pakket van Brauzz, t.w.v. bijna 200 euro! Met daarin de prijswinnende wasstrips en al wat je nodig hebt om je woning te laten blinken. 

Dit is de volledige top 5:

  1. Greet D. uit Roeselare (Brauzz-pakket + IWAS-geurkaars)
  2. Eveline R. uit Wingene (Playmobilset + IWAS-geurkaars)
  3. Barbara A. uit Roeselare (Agenda Redopapers + workshop Mixua + IWAS-geurkaars)
  4. Ingmar D. uit Roeselare (Agenda Redopapers + IWAS-geurkaars)
  5. Jo D. uit Roeselare (Agenda Redopapers + IWAS-geurkaars)

De rest van de top 10 wint een gerecycleerde en herbruikbare koffiebeker. Elke 25ste deelnemer die minstens 16/20 haalde, krijgt bovendien ook een IWAS-geurkaars cadeau.

Dat zijn heel wat mensen die we kunnen blij maken. Van alle andere deelnemers hopen we dat ze er toch plezier aan beleefd hebben én er misschien iets van opgestoken hebben.

  • Wil je nog eens checken waar het fout zat, of nog eens proberen? Dan kan je je kans wagen in ons herexamen