10/01/2023 Door werken zijn er momenteel geen rondleidingen mogelijk. Zodra er zicht is op de toegankelijkheid van de site wordt de datum hier gecommuniceerd.

MIROM Roeselare beschikt als afvalintercommunale over een verbrandingsinstallatie waar de restafvalzakken op een verantwoorde manier verwerkt worden. Met je klas kun je deze installatie gratis bezoeken. De bezoekers krijgen eerst informatie over de afvalberg en over het sorteren en recycleren van allerlei afvalsoorten.

Er wordt afgesloten met een rondleiding langs het verbrandings- en zuiveringsproces en de energierecuperatie-installatie. Bij een bezoek aan de installatie ontdek je de vele technologieën die nodig zijn om het afval, met aandacht voor de leefomgeving, te verbranden. Verbranden geeft warmte en warmte is energie. 4 kilo restafval bevat evenveel energie als 1 liter stookolie. MIROM beschikt over een warmtenet die gebouwen en serres in het Roeselaarse verwarmt. Daarnaast wordt deze warmte ook aangewend om elektriciteit te produceren.

Voor wie?
Dit aanbod is geschikt voor leerlingen vanaf het 5e leerjaar. Een bezoek duurt ongeveer een anderhalf uur (infomoment en wandeling).  Volgens de actuele coronamaatregelen kunnen we momenteel enkel groepen toelaten van maximum 17 personen. Rondleidingen kunnen enkel plaatsvinden op dinsdagnamiddag of donderdagvoormiddag.

Er is geen bezoek mogelijk voor kleuters en leerlingen uit de eerste en tweede graad van het basisonderwijs. De tweede graad kan een bezoek brengen aan het recyclagepark in hun gemeente (aanvraag doe je via de gemeentelijke milieuambtenaar).
Een andere mogelijkheid is het inplannen van een workshop.  

Adres verbrandingsinstallatie:
MIROM Oostnieuwkerksesteenweg 121, 8800 Roeselare
200 m van bushalte ‘Roeselare Vormingsinstituut’ op de lijn Roeselare-Ieper. 

MOS-scholen kunnen gratis met de lijn naar MIROM komen. Vraag dit tenminste 10 dagen op voorhand aan via  https://www.lne.be/mos-pas-voor-bus-en-tram

Verdere vragen? Contacteer MIROM Roeselare: 
051/26 03 14 of communicatie [at] mirom.be