Kom retroshoppen in de Kringwinkel

11
mrt
2022

Vanaf zaterdag 12 maart stallen de Kringwinkels hun retrospulletjes weer uit. Meubels, verlichting, kleding, platen... Alles is er om je interieur en/of look weer onder te dompelen in 'de goeie oude tijd'. Want tijdens de Retrodagen niks van de 21ste eeuw, enkel de leukste vondsten uit de 50ties tot de 90ties.

In de regio van MIROM Ropeselare kan je je hartje ophalen in de Kringwinkels van Roeselare en Torhout.

UPDATE Recyclageparken en kringwinkels sluiten

17
mrt
2020

De maatregelen om het Coronavirus het hoofd te bieden werden dinsdag verstrengd en dat heeft ook gevolgen voor de afvalinzameling.

De recyclageparken van MIROM Roeselare zijn sinds dinsdagmiddag 17 maart gesloten na een omzendbrief van de regering. 

Ook zijn de kringwinkels gesloten, in onze regio gaat het dan om de vestigingen in Roeselare en Torhout.

Ook de asbestinzameling wordt stopgezet, omdat de mondmaskers nu in de zorgsector nodig zijn.

Parkwachters klinken in de Kringwinkel

21
jan
2020

Dinsdagochtend werden de milieuambtenaren en parkwachters van de 12 gemeenten van MIROM Roeselare uitgenodigd voor de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst. Niet in het hoofdkwartier van MIROM Roeselare zelf dit keer, wel in het logistiek centrum van de Kringwinkel Midwest in Ingelmunster, waartoe voor onze regio ook de Kringwinkels van Torhout en Roeselare behoren.

Eigen kringloopwinkel bij Chiro Rumbeke

15
feb
2019

Een mooi voorbeeld van hergebruik bij de meisjes van Chirumbero, en een slimme oplossing voor een fenomeen waar wel meer mensen mee te maken krijgen. Kinderen groeien snel, da's een feit, en al helemaal als ze in een jeugdbeweging zitten. Gevolg: binnen een mum van tijd zijn ze uit hun (chiro)kleren gegroeid. En ondanks het feit dat ze soms heel hard hun best doen, zijn die kleren vaak niet eens versleten!