Opnieuw wagen met frietvet besmeurd

31
mrt
2022

Donderdag werd een deel van de Sint-Jozefsstraat en een geparkeerd voertuig in Roeselare besmeurd. Dat gebeurde toen een fles frituurolie in een afvalzak door het persmechanisme van de vuilniswagen werd samengedrukt en daardoor openbarstte. Brandweer en politie moesten ter plaatse komen. Eerder deze week was er ook al een gelijkaardig voorval in Oostnieuwkerke. En recent waren er ook gelijkaardige voorvallen in Houthulst, Rumbeke en Torhout.

Opnieuw wagen besmeurd door frituurolie

25
feb
2022

Deze week is opnieuw een auto besmeurd door frituurolie die in een afvalzak verstopt zat. Dat gebeurde enkele maanden geleden ook al in Rumbeke en Torhout. Dit keer was dat het geval in Houthulst. De fles spatte open toen de ophaler het persmechanisme van de vuilniswagen activeerde. De olie kwam zo op het wegdek terecht, maar ook op een wagen die vlakbij geparkeerd stond op een oprit. 

Stop geen frituurolie in de restafvalzak

29
apr
2021

De voorbije week waren er tijdens de ophaling twee voorvallen waarbij flessen frituurolie in een vuilniszak zaten. In het eerste geval waren de gevolgen bovendien groot. Tijdens een ronde in Roeselare barstte een fles olie in een afvalzak en de smurrie belandde op het wegdek, waardoor de brandweer moest langskomen. Een tijdje geleden was er ook al een gelijkaardig voorval in Wingene.

Voor alle duidelijkheid: frituurolie mag niet in de restafvalzak!