26
jan
2024

Renovatie kantoorgebouw Mirom

Wie hier tegenwoordig passeert aan onze hoofdzetel heeft het vast al gemerkt: er scheelt wat met onze (in sommige kringen iconische) 'schuine' voorgevel. Maar geen paniek: er is niks ontploft en we gaan onze energiecentrale ook niet (helemaal) afbreken. Wel staat er een grondige renovatie voorzien van onze voormalige kantoren.

16
jan
2024

Koude zorgt voor warmterecord

Het is al een tijdje behoorlijk koud, en dus draait ons warmtenet op volle toeren. Logisch, want als het vriest wordt er overal sneller en meer verwarmd. Vandaar dat wij bij Mirom niet naar de thermometer moeten kijken om te zien of het koud is. We merken dat doorgaans vrij snel aan de 'warmtevraag'.  Vriesdagen zorgen voor een hogere activiteit en gezien wij de voorbije maanden en jaren enkele extra gebouwen hebben aangesloten, sneuvelen er records.
 

11
jan
2024

Zakken sluikstort leiden naar dader

Sluikstort blijft een probleem dat voor hinder en ergernis zorgt. Het is nefast voor de openbare netheid en dus bundelen Mirom en de gemeenten de krachten om dit fenomeen op verschillende manieren aan te pakken. Er is sensibilisering, maar we zetten bv. ook camera's in om sluikstorters te betrappen, te identificeren en te beboeten. 
 

10
jan
2024

Winnaars examen zijn bekend

Tijdens de laatste twee weken van 2023 konden de inwoners van de gemeenten van Mirom Roeselare hun kennis testen in het 'examen' van Mirom. Voor het vierde jaar op rij schotelden we onze inwoners 20 meerkeuzevragen voor over sorteren, afval vermijden en over Mirom zelf.

27
dec
2023

Mirom Roeselare: nog geen inzameling GFT in 2024

Als gevolg van de doelstelling van de Vlaamse Regering om de gemiddelde hoeveelheid restafval te laten dalen (tot 100 kg per inwoner in 2030) is er in een deel van Vlaanderen vanaf 1 januari de verplichting om bioafval of GFT (groente-, fruit- en tuinafval en andere voedselresten) selectief in te zamelen. Maar belangrijk: voor inwoners van de gemeenten van Mirom Roeselare verandert er in 2024 nog niets.

22
dec
2023

Aangepaste openingsuren eindejaar

Ook de recyclageparken zijn klaar voor het eindejaar. Nog eens langsgaan om de laatste rommel van 2023 kwijt te raken?
 
Dat kan natuurlijk, maar weet dat het soms druk kan zijn in vakantieperiodes en houd rekening met aangepaste openingsuren en sluitingsdagen:
 

  14
  nov
  2023

  Bedank ook jouw afvalteam

  Deze week is er de Week van het Afvalteam. Dan tonen we ons respect voor de ophalers en parkwachters, maar ook voor het afvalteam van de gemeente en de medewerkers van Mirom.

  Een duim omhoog, een warme glimlach, een knipoog of bemoedigende woorden, dat vindt iedereen fijn. Dat geldt zeker voor het afvalteam dat jouw afval ophaalt of in ontvangst neemt op het recyclagepark, of die meehelpt om jouw buurt proper te houden.  

  Brandje snel onder controle

  Dinsdagvoormiddag is even brand ontstaan in een container in de sorteerhal op onze terreinen. Het vuur ontstond tijdens het lossen van de container. De veiligheidsprocedures werden meteen geactiveerd en de brandweer was snel met meerdere voertuigen ter plaatse. Ze kregen het vuur vlot onder controle en konden vermijden dat het vuur uitbreiding nam.

  23
  okt
  2023

  Ga voor 30% minder afval

  Vijf weken lang dagen Mirom en jouw gemeente je uit om je afvalzak lichter te maken. Dat is niet enkel goed nieuws voor het milieu. Door mee te doen verdien je punten waarmee je een gemeentebon kan verdienen, of je kans kan wagen voor een vakantiecheque t.w.v. 200 euro. Hoe meer er gerecycleerd wordt, hoe minder grondstoffen we ook nodig hebben. En minder in de restafvalzak is ook beter voor je portemonnee. 

  27
  sep
  2023

  Bijna 50.000 euro voor 66 scholen

  Ook tijdens het voorbije schooljaar hebben weer honderden leerlingen en leerkrachten uit onze regio - maar ook leiders en leden van jeugdverenigingen - zich ingezet in de strijd tegen zwerfvuil. Dat leverde alvast een nettere buurt op, dinsdagavond werden ze ook nog eens beloond met een mooie cheque.

  25
  sep
  2023

  Tips voor wie niet graag boetes betaalt

  Zomaar bewust afval achterlaten of iets op de grond gooien, dat doen tegenwoordig maar weinig mensen. Maar er zijn wel situaties die misschien herkenbaarder zijn en die net zo goed strafbaar zijn. Je lege koffiebeker bovenop een overvolle vuilnisbak leggen, je pizzadoos netjes nààst de vuilnisbak deponeren, een zak met lege bokalen naast de volle glascontainer zetten... Want 'hé, zo kunnen ze dat makkelijk mee opruimen! Toch?'

  17
  aug
  2023

  Inschrijvingen Operatie Proper '23-'24 open

  Op de start van het schooljaar zelf is het - gelukkig voor wie nog van vakantie geniet - nog even wachten, maar inschrijven voor Operatie Proper kan nu al.  Operatie Proper is een beloningssysteem waarbij scholen en jeugdverenigingen een duwtje in de rug krijgen om zwerfvuil duurzaam aan te pakken. Het voorbije schooljaar leverden in onze regio zo'n 70 scholen en verenigingen inspanningen om zwerfvuil in de buurt aan te pakken.