13
mrt
2020

Nu de overheid een uitgebreid en streng pakket aan maatregelen heeft uitgevaardigd om de Coronacrisis aan te pakken, zijn er logischerwijs ook vragen over de afvalophaling en de situatie op de recyclageparken. We proberen daar op deze pagina een duidelijk antwoord op te geven:

  • De afvalophaling verloopt zoals voorzien, de ophaaldiensten van restafval, PMD en papier & karton werken tot nader order hun rondes af zoals voorzien op de ophaalkalender.
  • Ook de recyclageparken blijven voorlopig open, al kan het zijn dat de situatie daar van gemeente tot gemeente varieert. In Staden en Langemark-Poelkapelle sluit het recyclagepark de deuren op zaterdag, maar blijft het park open op weekdagen. In de andere gemeenten gelden de normale openingsuren. Maar opgelet: de situatie kan van dag tot dag wijzigen. Check dus voor je vertrekt best eens de informatiekanalen van je gemeente.
  • De kantoren van MIROM Roeselare (Oostnieuwkerksesteenweg 121) blijven ook open (bvb voor de aankoop van afvalzakken en afvalstickers) en de afvalverbrandingsinstallatie werkt onverminderd voort. We vragen wel om aan het onthaal de nodige voorzorgsmaatregelen in acht te nemen.

En sowieso gelden de algemene richtlijnen ook op onze site en op de recyclageparken: was je handen, vermijd persoonlijk contact en houd afstand van elkaar.

We proberen eventuele aanpassingen en wijzigingen telkens zo snel mogelijk kenbaar te maken. Geen updates missen? Check de website, volg ons op Facebook of schrijf je in voor info [at] mirom.be (subject: Schrijf%20me%20in%20de%20op%20de%20maandelijkse%20nieuwsbrief%20van%20MIROM%20Roeselare) (onze nieuwsbrief).