02
sep
2021

Tijdens de vakantie liep onze zomerquiz, een korte sorteerquiz met zomerse producten. Martine uit Houthulst had alles juist en schatte de schiftingsvraag goed in. Zij is dan ook de terechte winnaar van een sorteereilandje. Ze mocht de set gaan afhalen op het recyclagepark van Houthulst. 

Voor alle andere deelnemers en geïnteresseerden geven we graag nog eens de juiste antwoorden mee. Op de manier zijn we allemaal een beetje winnaar. 

  • Zonnebrillen, hemden of petjes horen niet in de PMD-zak, want die is bedoeld voor verpakkingen
  • Alle kledij mag in een textielcontainer, ook met knopen af, versleten of met een scheur. Maar NIET indien besmeurd met olie, verf of vet
  • Plastic zakken van chips, blikken doosjes en andere plastic verpakkingen zijn PMD, maar ‘chipskokers’ (type Pringles) zijn samengestelde verpakkingen en die mogen er niet in.
  • Glazen flessen en bokalen (wat de inhoud ook was) mogen in de glasbol. Maar drinkglazen niet. Die hebben een andere samenstelling en kunnen niet samen gerecycleerd worden.
  • Enkel plastic verpakkingen in de PMD-zak, en dus geen andere plastic voorwerpen (zoals een emmertje of opblaasdingen). En ook verpakkingen van gevaarlijke producten zijn geen PMD. Verpakkingen met een kindveilige dop of een pictogram die wijst op een giftig, bijtend of gezondheidsveilig product horen thuis bij het KGA. Die kan je gratis kwijt op het recyclagepark.

Volg ons op sociale media en/of schrijf in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van toekomstige wedstrijden.